Boas amiguiños! hoxe vos traemos a receita dun riquisimo brownie de chocolate, anivádevos a probalo!!!
BROWNIE DE CHOCOLATE
BROWNIE DE CHOCOLATE
O primeiro é prequentar forno ao máximo.
Ingredientes:
- 250 gramos de chocolate- o que queirades- eu adoito usar Nestlé de postres.
- 250 gramos de manteiga
- 4 ovos
- 500 gramos de azucre
- 250 gramos de fariña
- 4 chiscos de sal
Opcional: noces ou abelás ou pistachos ou piñóns ou pasas
Opcional: cacao en po ou azucre glass para decorar
Elaboración:
Xa sexa cun microondas ou ao lume hai que derretir a manteiga e o chocolate nun bol. Noutro bol bater os 4 ovos e engadir o medio quilo de azucar. Tirar a masa de ovos e azucre ao chocolate e manteiga e mesturar.
Agregar a fariña e o sal á mestura única e unir todo ben.
Os moldes cadrados ou rectangulares van mellor, a idea é que a masa quede nunha fina capa uniforme. Se o molde é demasiado pequeno quedará sen facer no centro. Cubrir o molde con papel de aluminio e engrasar o molde para que o pastel non se pegue ao molde.
Antes de verter a mestura no molde…se vos gustan gústanvos os froitos secos opcionais agora sería o momento ou de engadilos á mestura ou decorar o brownie por encima.
Baixa o forno a 180º e déixao 30 minutos máis ou menos, cada forno é distinto, eu pico o centro cun coitelo ata que sae limpo, e sácoo.
Cando se arrefríe un pouco sácao do molde e se tes cacao en po ou azucre glass podes espolvorear un pouco sobre a ‘pasta de chocolate’ e quedará máis coqueto.
E listo para comer!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario