Gustaronvos as tortitas? pois hoxe traemosvos unha nova receita, esta vez de chocolate, a nosa perdición, a quen non lle gusta o chocolate? se sodes tan golosos coma nós seguro que esta mousse os encantará.
Vasiños de mousse de dous chocolates
Vasiños de mousse de dous chocolates
150 gr de chocolate branco
150 gr de chocolate negro ou con leite
500 ml de nata para montar ben fría
300 ml de leite
6 follas de xelatina
4 cucharadas de azucre
Para facer esta delicia temos que meter as follas de
xelatina a remollo nun prato cun pouco de auga e montar a nata coa axuda de
unas varillas e deixala gardada na neveira mentres preparamos o resto dos
ingredientes.
Para preparar o chocolate branco poñemos a ferver nun cazo
150 ml de leite con unha cucharada de azucre. Mentres o leite quenta troceamos
o chocolate branco nun cunco. Cando o leite comece a ferver quitámola do fogo e
botámola no cunco co chocolate e remexemos ata que este estea completamente
derretido
Mentres o chocolate se derrete collemos 3 follas de xelatina
e as metemos por 10 segundos no microondas para que queden liquidas. Cando xa
non haxa grumos no chocolate botamos a xelatina líquida e remexemos.
Xa está listo o chocolate branco, agora hai que deixalo
repousar ata que estea frío (10 minutos no conxelador).
Mentres arrefriar o chocolate collemos a nata montada e a
repartimos en dous recipientes grandes.
Unha vez que o chocolate estea frío botámolo aos poucos na
nata dando voltas procurando que esta non perda o seu volume.
Unha vez todo ben misturado o botamos nos vasos nos que o
imos comer e os metemos no conxelador mentres preparamos o outro chocolate.
Para preparar o outro chocolate repetimos os mesmos pasos
pero cando votamos o leite no cazo esta vez botamos 3 cucharadas de azucre e
repetimos todo o anterior (derreter o chocolate, botarlle a xelatina, deixar
arrefriar e misturar coa nata restante)
Cando xa temos este chocolate preparado e frío, botámolo por
riba de chocolate branco e listo!
Agora soamente ten que arrefriar durante 2 horas.
Se queres os podes decorar cunhas virutas de chocolate e a
comer!
Esta receita pódela usar para unha tarta. En vez de botalo
en vasos podes usar un molde con unha base de galleta con manteiga e quedará
espectacular.
No hay comentarios:
Publicar un comentario